14 Μαΐ 2011

7 ιστορικά NOKIA κινητά - σταθμοί για την εξέλιξη των συσκευών κινητής τηλεφωνίας

Σίγουρα όλοι μας (ή έστω οι περισσότεροι) έχουμε βρεθεί με μια NOKIA συσκευή στα χέρια στο παρελθόν.
Μπορεί η Φινλανδική εταιρεία να μην έχει τα μεγαλεία του παρελθόντος,καθώς ο ανταγωνισμό πλέον είναι τεράστιος και η τεχνολογία τρέχει,όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει συσκευες old time classic όπως το 3210 που βλέπετε στην φωτο και είχε γίνει ''σούπα'' το 1999 και στην χώρα μας.Πόσοι δεν έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε νέο ρεκορ στο φιδάκι στο 3210 στο παρελθον?

Kάποιες απ'τα κινητά της NOKIA αποτέλεσαν σταθμό στην εξέλιξη των συσκευών κινητής τηλεφωνίας για διαφορετικούς λόγους και χάρη στην ξεχωριστή ''προσωπικότητα'' τους.
Παρακάτω θα παρουσιάσω μερικές τέτοιες κλασικές συσκευες της NOKIA για να φρεσκάρω την μνήμη σας λοιπόν.
Ποιές απ'αυτες θυμάστε?










 1987 -Mobira cityman

  Όχι ότι το έχουμε δει στη χώρα μας (δεν θα το θυμόμασταν κιολας) αλλά είναι το πρώτο κινητό της NOKIA και αξίζει αναφοράς.Η τιμή του με σημερινά δεδομένα κοντά στα 4.000€.
  Λογικό καθώς το 1987 η επικοινωνία ήταν πολυτέλεια.

              

1992-ΝΟΚΙΑ 1011

Το κινητό τότε ήταν ένα αξεσουάρ πολυτελείας για να σε βρίσκουν οι άλλοι σε περίπτωση ανάγκης.Οι χρεώσεις στις κλήσεις ήταν πολύ ακριβές τότε και έτσι η χρήση του γινοταν με σύναιση.Λόγω της μικρής διάρκειας της μπαταρίας του,το 1011 είχε 2 ή και 3 εφεδρικές που φόρτιζαν ανεξάρτητα.







1996-ΝΟΚΙΑ Communicator    

 Συσκευή σταθμός για την μετέπειτα εξέλιξη του είδους καθώς είναι το πρώτο bussiness κινητό τηλέφωνο.Με δυνατότητα για text message,fax,τηλεδιασκέψεις πρώτη φορά παρουσίασε περισσότερες δυνατότητες απ'τα κλασικά τηλέφωνα της εποχής.





1997-ΝΟΚΙΑ 6110

Αυτό θα το θυμάστε!Είναι από τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν μαζικά και στην χώρα μας και είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο για το μικρό του μέγεθος (!!).Επίσης παρουσίασε με την εμφάνιση του μεγάλη πρόοδο στη διάρκεια ζωης της μπαταρίας.


1998-ΝΟΚΙΑ 8810

Kαι αν η προηγουμενη συσκευή εντυπωσίασε με την εμφάνιση της,σκεφτείτε τι έγινε τον επόμενο χρόνο με το 8810.Ήταν το πρώτο κινητό που έδειξε το δρόμο για το design στις συσκευές καθώς είχε γίνει must στα lifestyle περιοδικά και για τα δεδομένα της εποχής έβγαζε μια...γκλαμουριά.





2000-ΝΟΚΙΑ 6250

Και όσο όμορφο ήταν το 8810,δύο χρόνια μετά εμφανίστηκε το ''κινητό του οικοδόμου'',το άσχημο σχετικά αλλά πολύ ανθεκτικό στην κακομεταχείριση 6250.Ηταν ένα κινητό που μπορούσε να κρατήσει για χρόνια και να μην υποστεί βλάβες και είναι και αυτό μια ξεχωριστή περίπτωση στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας.




2004-ΝΟΚΙΑ 7280

Ήταν μια παράτολμη προσπάθεια από τη NOKIA όσον αφορά τον σχεδιασμό του και το περίεργο κυκλικό δίσκο αντί του κλασικού keyboard.Ένα κινητό που για πρώτη φορά επιδιωξε να διαφέρει απ'οτιδήποτε κυκλοφορούσε και να γίνει μόδα.Παρ'όλο που το menu του είχε high-tech προδιαγραφές,επισκιάστηκε από το ιδιόρρυθμο design του.                         







[Via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου