12 Μαΐ 2011

Facebook και Google φορεσαν τα γαντια τους

To Facebook και η Google βρίσκονται στο ξεκίνημα μιας δυνατής μονομαχίας με πολύ παρασκήνιο.

Το Facebook προσέλαβε μια μεγάλη εταιρεία δημοσίων σχέσεων ,την Burson -Marsteller προκειμένου να σπιλώσουν το όνομα της ανταγωνίστριας τους εταιρείας και να διαδώσουν ''βρώμικες'' φήμες.

Σαν βασικό άξονα αυτής της προσπάθειας,η Burson χρησιμοποιεί το social circle,μια υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμών gmail να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς τρίτων.
Έτσι όταν ο blogger Chris Soghoian αποφάσισε να γράψει για το θέμα αυτής της υπηρεσίας,προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν.

Όταν η Burson δήλωσε δημόσια ότι οι χρήστες θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι γιατί η Google δεν σέβεται την ιδιωτική τους ζωή και έχει πρόσβαση σε προσωπικά τους δεδομένα,ο Soghoian κατάλαβε ότι κάποιος άλλος κρύβεται πίσω απο το ενδιαφέρον τους και θέλησε να μάθει λεπτομέρειες.
Όταν η Burson αρνήθηκε να διαρεύσει το οτιδήποτε,ο ίδιος έβγαλε στη δημοσιότητα τα e-mail με τις μεταξύ τους συνομιλίες.

Έπειτα απ αυτό,ο Dan Lyons της Daily beast δημοσιοποίησε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι το Facebook κρυβοταν πίσω απ το θέμα.
Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι του Facebook ,παραδεχόμενοι το γεγονός, υποστήριξαν ότι όντως πιστεύουν ότι η Google παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και ότι χρησιμοποιεί δεδομένα του database του Facebook.Έτσι δικαιολόγησαν την συνεργασία τους με την Burson,λέγοντας ότι έχουν προσωπικό συμφέρον απ την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Google πάντως αρνείται προς το παρόν να κάνει οποιαδήποτε δήλωση καθώς θεωρεί πως χρειάζεται χρόνος προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση.

Το σίγουρο είναι πως ο πόλεμος των δύο γιγάντων έχει ξεκινήσει και τα χτυπήματα κάτω απ τη ζώνη αναμένονται πολλά!

Stay tuned!







[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου