13 Μαΐ 2011

Το iPad (και τα υπόλοιπα) θα σώσει τον πλανήτη??

Παρατηρούμε ότι μέσα στο έτος που διανύουμε και ακόμη περισσότερο το επόμενο έτος, ο ανταγωνισμός στην αγορά  των tablets έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Παρ'όλα αυτά η Apple με τα iPad  και iPad 2 κατέχει το (κατά ) πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας της αγοράς.

Οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για ταχύτητα ανάπτυξης της αγοράς tablets παγκοσμίως, 4 φορές μεγαλύτερη απ αυτή των smartphones και 5 φορές μεγαλύτερη απ'αυτή των PC,μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Συγκεκριμένα,εκτιμούν ότι το 2014 θα έχουν πωληθεί 200 εκατομμύρια ταμπλέτες περίπου στον κόσμο.
Υπάρχουν σήμερα πάνω από εκατό διαφορετικά tablets,64 κατασκευαστών.

Απ τους ρυθμούς ανάπτυξης και απ'τα νούμερα καταλαβαίνουμε ότι είναι θέμα χρόνου, (και της οικονομίας για να μην ξεχνιόμαστε) να μπουν τα συγκεκριμένα gadgets στην ζωή όλων μας.
Σε λίγα χρόνια βιβλία,εφημερίδες και περιοδικά θα διαβάζονται σε ηλεκτρονική μορφή και ο καθένας μας θα έχει ολόκληρη βιβλιοθήκη μαζί του ανά πάσα στιγμή.

Οι περισσότερο ρομαντικοί βέβαια θα βιαστούν να αντισταθούν,αλλά ας λάβουν υπ'όψιν τους ότι κάτι τέτοιο θα έχει τεράστια οικολογική σημασία.

Πως?


Ένας άνθρωπος που διαβάζει καθημερινά εφημερίδα, δύο με τρείς φορές το μήνα κάποιο περιοδικό και αραιά και που κάποιο βιβλίο,σύμφωνα με τους υπολογισμούς απ το ειδικό σύστημα της greenpeace (μπορείτε εδώ να κάνετε το πείραμα) θέλει ένα δέντρο 9 μέτρων τον χρόνο στην καθισιά του!

Η κατανάλωση χαρτιού παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά 400% τα τελευταία σαράντα χρόνια και στην Ελλάδα μόνο καταναλώνουμε 800.000 τόνους το χρόνο,δύο φορές περισσότερο απ΄αυτό που καταναλώναμε το 1976.
Μεγάλο μέρος του χαρτιού προς κατανάλωση βέβαια προέρχεται από τεχνητά δάση,φτιαγμένα να εξυπηρετούν τέτοιες ανάγκες,αλλά δεν είναι αρκετά για όλους μας.
Αφήστε και την ενέργεια που καταναλώνεται σ 'αυτήν την περίπτωση.

Έτσι λοιπόν και επειδή είναι σίγουρο ότι θα γίνει , πριν προλάβετε εσείς οι ρομαντικοί να κατηγορήσετε την τεχνολογία και τα καταραμένα tablets που ήρθαν και ''σκότωσαν'' τα αγαπημένα μας βιβλία,εφημερίδες,περιοδικά, αναλογιστείτε και την οικολογική σημασία τους.

Για άλλους λίγο λιγότερο για άλλους λίγο περισσότερο ένα tablet σώζει περίπου ένα δέντρο 9 μέτρων το χρόνο.
Let the tablets save the world λοιπόν και μην γκρινιάζετε.


PS:Εμείς εδώ στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουμε να τα καίμε πρώτα τα δάση και μετά βλέπουμε και για το χαρτί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου