7 Μαΐ 2011

Girlie drink? No such thing Mister!


Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σκεφτεί ο καθένας από εμάς ,τη στιγμή που βρίσκεται μπροστά στον
bartender (με τη σωστή σημασία της λέξης βέβαια και όχι τον γλάστρα-μοντέλο-πέφτουλα) και θέλει να παραγγείλει ένα ποτό. Εσύ λοιπόν αγαπητέ μου φίλε, είσαι σκεπτικός και ο γάτος μπάρμαν μπαίνει στη σκέψη σου με σκοπό να σε διευκολύνει:

-Να βοηθήσω κύριε;

-Απλά σκέφτομαι τι να πιώ..

-Να προτείνω κάποιο ωραίο cocktail ;

-Τι ,αυτά στα γκομενίστικα ποτήρια με τα περίεργα χρώματα και τα φρούτα ;Thanks but no thanks. Μια vodka λεμόνι.

Διάλογος που γίνεται πολύ συχνά σε bars και πιστέψτε με είναι πέρα για πέρα αληθινός. Για ποιο λόγο όμως υπάρχει αυτό το tamboo στους άντρες; Θα προσπαθήσουμε με την εις άτοπον απαγωγή.

Καταρχάς, cocktail θεωρείται ένα ποτό με βάση το αλκοόλ και την πρόσμιξη χυμών ή άλλων υλικών** .Επομένως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που πίνουμε είναι cocktails.Επίσης τα λεγόμενα –λόγω εμφάνισης – γυναικεία ποτά ,υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από ένα Vodka λεμόνι ,ειδικά εάν σερβίρεται σε ποτήρι ‘’κλέφτη’’. Πιο συγκεκριμένα ,ας πάρουμε για παράδειγμα τη ναυαρχίδα (ελέω Carrie) των γυναικείων ποτών ,Cosmopolitan.Ιδού μια κοινώς αποδεκτή συνταγή του:

The Cosmopolitan

50ml Vodka Citron

20ml Triple sec

15ml Lime juice

20ml Cranberry juice

Προσθέτεις όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάς και σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail ,γαρνίρεις με φλούδα από πορτοκάλι ή lime.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε περιεκτικότητα 70 ml αλκοόλ που είναι κάθε άλλο από αμελητέα. Αντίστοιχα ένα απλό ποτό Vodka λεμόνι έχει περιεκτικότητα max 50-60ml. Για να πειστείς εάν δεν το έχεις κάνει ακόμη ,προσπάθησε να μεθύσεις με cocktails και σύγκρινε τα hangovers(joke!). Εκτός του οινοπνεύματος, προφανώς άλλος ένας λόγος για την απόρριψη των χρωματιστών ποτών είναι… το χρώμα! Μα αυτό δεν στέκει φίλε μου αφού υπάρχουν μόνο μερικές χιλιάδες επιλογές cocktails με χρώματα για όλα τα γούστα! Οπότε BUSTED! Και τέλος πάμε στο ποτήρι. Σε αυτό το ποτήρι το εξ’ από δω ,το κατακριτέο ,το να μην το βλέπω ούτε ζωγραφιστό MARTINI GLASS! Ε λοιπόν, προσπάθησε να πιείς το celebrity ,το superstar των cocktails που λέγεται Dry Martini σε οποιοδήποτε άλλο ποτήρι. Εκτός του ότι χαλαει το τελετουργικό, χάνεις και τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσεις τα αρώματα ενός πολύ καλού Gin και ενός εξίσου καλού Dry Vermouth καθώς απολαμβάνεις την κάθε γουλιά. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα αυτού του φοβερού ποτηριού: να φέρνει τη μύτη σε μικρή απόσταση από το ποτό και να απολαμβάνεις τα αρώματα. Και μαζί με αυτό κρατάει και τη θερμοκρασία του ποτού σε χαμηλά επίπεδα αφού το χέρι δεν έρχεται σε επαφή με το σώμα του ποτηριού παρά μόνο με την κολώνα.

Αντί επιλόγου, θα ήθελα να πω πως ήρθε η ώρα να κρύψουμε τα στερεότυπα βαθειά μέσα στην ντουλάπα και να βγούμε να διασκεδάσουμε πίνοντας ό,τι γουστάρουμε και αδιαφορώντας για το τι σκέφτονται οι άλλοι βλέποντας μας να κρατάμε ένα ‘’girlie’’ ποτό. Μαζί θα αδιαφορήσουμε φίλε μου BECAUSE WE KNOW BETTER!


** definition

Mike's spot

2 σχόλια:

  1. χμ..
    πολλές φορές έχω ζήσει τέτοια περιστατικά αλλά για να είμαστε και ειλικρινείς δεν τους αδικώ εκείνους που επιμένουν στα old time classic ποτά! για παράδειγμα εγώ που είμαι και κοριτσάκι.. έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να αποφεύγει ένα υπέροχο κοκτέιλ από φόβο για το ποτήρι.. δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά χθες και χωρίς να κάνω κάποια ιδιαίτερη κίνηση έχυσα ένα ποτήρι με νερό στον διπλανό μου. φαντάσου τι θα γινόταν αν κρατούσα και ένα από εκείνα τα περίτεχνα ποτήρια που έχει τιμήσει ουκ ολίγες η κάρυ και η παρέα της στα κλαμπς της νέας υόρκης.. χαμός!
    γι αυτό σου λέω.. μην τους κατηγορούμε άδικα. βέβαια μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αποφεύγει ένας άνδρας να πάρει ένα "girly" ποτό. έχεις σκεφτεί πως οι περισσότεροι δεν γουστάρουν τα φρούτα και θέλουν απλώς να γεύονται αλκοόλ;;; εμένα οι κολλητοί μου για παράδειγμα σιχαίνονται τις φραουλίτσες, τα λεμονάκια, τις ομπρελίτσες και γενικότερα τις διαφορετικές γεύσεις. δεν ξέρω αν αυτή η νοοτροπία είναι απαραίτητα σωστή. πάντως υπάρχει και δεν την κατηγορώ. όπως σε όλα τα πράγματα μιχάλη μου, έτσι και σε αυτό υπάρχει το άσπρο και το μαύρο.. πρότεινε εσύ αυτό που θες αλλά στο τέλος φτιάξε αυτό που εκείνοι θέλουν..

    υγ1. φαντάζομαι κατάλαβες ποια είμαι..

    υγ2. γράφεις "ζωντανά". με γέμισες με εικόνες. και αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο. μπορεί κάποιος να μπορεί να γράψει σωστά αλλά να μην έχει το ταλέντο να σε "μεταφέρει" στην στιγμή που περιγράφει.. εσύ αυτό το κάνεις. νομίζω πως πρέπει να το συνεχίσεις. σίγουρα κάτι καλό θα (σου) βγει! αργά ή γρήγορα..

    υγ3. το τελευταίο ποτό με τη μαστίχα που μας κέρασες το ήπια και πηγαίνοντας μετά στο la boom πήρα μαζί μου και του στράτου. το ήπια στον δρόμο. άρα? σας χρωστάω ένα ποτήρι?? i guess..

    ΑπάντησηΔιαγραφή