7 Μαΐ 2011

Οι top 10 χώρες με νέους χρήστες facebook για τον Απρίλιο του 2011

Η αύξηση των χρηστών του facebook τείνει να γίνει ενεξέλεγκτη,και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα της Inside Facebook
μιας εταιρείας που ερευνά την πλατφόρμα του facebook παρέχοντας πολίτιμες πληροφορίες σε developers και marketers.

Τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας έδειξαν οτι οι χώρες της Ασίας και της λατινικής Αμερικής κυριαρχούν στο top ten των χωρών με τους περισσότερους νέους χρήστες του facebook.


Συγκεκριμένα ,στις Ινδίες,που βρίσκονται πρώτες στην λίστα αυτή,τον μήνα Απρίλιο υπήρξε αύξηση των χρηστών της τάξεως του 1,8 εκατομμυρίου!Υπολογίζεται οτι στις Ινδίες υπάρχουν πλέον κοντά στους 25 εκατ. χρήστες,ενώ ο πληθυσμός τους είναι 1,16 δις.

Στην λίστα βρίσκεται και η Τουρκία,που φιγουράρει στην 6η θέση του top 10,με μια αύξηση 700.000 περίπου χρηστών για τον Απρίλιο.

Η λίστα όπως παρουσιάζεται από την Inside Facebook είναι η παρακάτω.

Πίνακας

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η εταιρεία αυτή,το σύνολο των χρηστών αυτή τη στιγμή είναι κοντά στα 675,4 εκατομμύρια ενώ την πρωτιά,όπως είναι λογικό, κατέχουν οι Η.Π.Α. με 155,2 εκατ.
users με αύξηση στο τελευταίο έτος της τάξεως του 45,1%.

Από τις ευρωπαικές χώρες Γαλλία,Ιταλία και Γερμανία βρίσκονται στις θέσεις 8,9 και 10 αντίστοιχα,με πολύ μικρές διαφορές ωστόσο,και διαθέτουν κοντά στα 20 εκατ. χρήστες η κάθε μια.

Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα,σύμφωνα με ένα άλλο site που παρέχει facebook statistics,το social baker, βρίσκεται στο νούμερο 37 με 3.288.680 χρήστες,δηλαδή το 30,59% του συνολικού πλυθησμού της,ενώ κοντά στις 300.000 χρήστες προστέθηκαν μόνο το τελευταίο εξάμηνο!

Εντυπωσιακοί αριθμοί πραγματικά,που δείχνουν την μεγάλη δύναμη που έχει αποκτήσει το facebook και τον λόγο ύπαρξης εταιρειών που μελετούν και παρουσιάζουν τέτοια στατιστικά στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους marketers.




Πηγές: Inside Facebook , Social Bakers




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου