17 Μαΐ 2011

Φήμες για αγορά της Nokia από την Microsoft

microsoft to buy nokia
Ο CEO της Nokia Stephen Elop,τον Φεβρουάριο είχε με δηλώσεις του αφήσει να εννοηθεί,ότι η Φινλανδική εταιρεία ψάχνει τρόπους για πιο ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα στα κινητά της τηλέφωνα,καθώς το symbian προφανώς δεν ήταν αντάξιο των ανταγωνιστών της.
Λίγες μέρες μετά,ανακοινώθηκε η συμφωνία με την Microsoft και το λειτουργικό που προσέφερε ο κολοσσός στην Νοkia:Τα Windows phone 7.

Ένας blogger από την Ρωσία,ο Edlar Murtazin,ο οποίος έχει έγκυρες πηγές μέσα στην Nokia,είχε προβλέψει αυτή τη συνεργασία από τον Δεκέμβριο κι'όλας.
Απ'αυτό το γεγονός και μόνο,αποκτά βαρύτητα κάθε αποκάλυψη του γύρω απ'την Φινλανδική εταιρεία.
'Αρα δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψιν η τελευταία φήμη που κυκλοφορεί ο ίδιος,ότι η Microsoft σκοπεύει να αγοράσει την Nokia.

Αν σκεφτέι κανείς,ότι πριν από λίγες μέρες είχαμε και την συμφωνία της με το Skype,θα ήταν ένα λογικό σενάριο να θέλει να μπει δυναμικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών,με επαναστατικό τρόπο,χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του Skype.Και σίγουρα ,αν θα μπορούσε η Microsoft να παρέχει ολοκληρωμένη λύση,κατασκευάζοντας και τις συσκευές,θα ήταν μια απόλυτα πετυχυμένη συνταγή.

Η Nokia έχει χάσει έδαφος στον χώρο απ'τους ανταγωνιστές της,αλλά παρ΄όλα αυτα διαθέτει κοινό.Κοινό το οποίο μπορεί να εκμεταλευτεί η Microsoft με την τεχνολογία της αλλά και το διαθέσιμο κεφάλαιο της.Μια πιθανή εξαγορά της Nokia,θα έκανε την microsoft κατ'ευθείαν δύναμη στο χώρο των κατασκευαστών κινητών συσκευών.

Παρ'όλα αυτά η μέχρι τώρα φιλοσοφία της Microsoft είναι αυτή που της έχει αποφέρει τα τεράστια κέρδη που όλοι γνωρίζουμε.
Ασχολείται με το software και πουλάει σχεδόν σε όλους τους ενδιαφερόμενους,τους οποίους αφήνει να ανησυχούν αυτοί για το hardware.Αν ξαφνικά γινόταν κατασκευαστής,θα έχανε αυτή τη σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες και θα έμπαινε σε ένα κλειστό,δικό της κύκλωμα,όπως κάνει η Apple δηλαδή.

Όπως είπε και ένας αναλυτής, ο Roger Entner,''η Microsoft είναι μια πολύ καλή εταιρεία για software.Δεν είναι όμως εταιρεία κινητών τηλεφώνων''.

Νομίζω όμως ότι πριν βγάλει το Xbox ούτε εταιρεία για κονσόλες gaming ήταν κύριε Entner..




[Via]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου