9 Μαΐ 2011

Μετά την επίθεση στο PlayStation network η SONY παίρνει τα μέτρα της και αποζημιώνει τους χρήστες

                                                     
Μετά την επίθεση των hackers στη SONY και στο Playstation network στις 20 Απριλίου και είχε οδηγήσει στην διαρροή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων χρηστών,μεταξύ των οποίων και 210.000 ελλήνων,οι υπευθυνοι της Ιαπωνικής εταιρείας παίρνουν μέτρα για να αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Μετέφεραν τις υπηρεσίες του Playstation network σε νέο κέντρο δεδομένων με υψηλή ασφάλεια και επιπρόσθετα firewalls και καλούν όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα τους μέσα απο ειδικές διαδικασίες ασφαλείας.

Οι υπεύθυνοι της SONY δήλωσαν οτι δεν βρήκαν στοιχεία που να δηλώνουν ότι μαζί με τα στοιχεία οι hackers ,απέσπασαν και τα στοιχεία πιστωτικών καρτών των πελατών,αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι'αυτό καλούν τον κόσμο να ελέγξει τους λογαριασμούς των πιστωτικών του.

Η SONY υποστηρίζει ότι μέσα στις επόμενες μέρες μέρος του δικτύου της θα ενεργοποιηθεί και ένα κομμάτι αυτου θα είναι και το online gaming.

Οι χρήστες των οποίων τα στοιχεία εκλάπησαν θα αποζημιωθούν με 30 ημέρες εγγραφής στο PlayStation plus και κάποια δωρεάν downloads σε software.

Παρακάτω ένα βίντεο με τη συγνώμη της SONY προς τους πελάτες της.





πηγή:συνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου