7 Ιουν 2011

10 σημαντικές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις του iOS 5

Πριν παρουσιάσει το iOS 5,  o Steve Jobs μίλησε με αριθμούς:
Aπό το 2007 όταν και το πρώτο iPhone έκανε το ντεμπούτο του στις αγορές του κόσμου, 200 εκ. iOS συσκευές έχουν πουληθεί, απ'τις οποίες τα 25 εκ. είναι iPads.
To Αpp store διαθέτει 425.000 apps από τις οποίες οι 90.000 προορίζονται αποκλειστικά για τα iPads.
Τέλος από την πρώτη μέρα των iOS συσκευών έχουν κατεβει 14 δις apps από το app store για να μαζευτεί ένα συνολικό ποσό αμοιβής για τους developers της τάξεως των 2.5 δις $.
Το σίγουρο είναι ότι με το iOS 5 οι αριθμοί αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς έρχεται με κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά.
Ας δούμε τα 10 πιο σημαντικά:

1.Notification center: oλα τα notifications παρουσιάζονται μαζί με διαφορετικό τρόπο στην Lock screen της συσκευής με slide της μπάρας όπως ακριβώς και στο unlock.

2.Newsstand : το περίπτερο σας σε iphone και ipad.Περιοδικά και εφημερίδες από μεγάλους συνεργαζόμενους εκδότες στα ράφια του.

3.Τwitter  συγχρονισμός και εύκολο upload φωτογραφιών με δύο tap.

4.Safari: Ο γνωστός browser  με tabs και γρήγορη ανταπόκριση στην αλλαγή σελίδας.

5.Reminders : Ουσιαστικά ένα  to-do list σύστημα που μας υπενθυμίζει μέσω γεωγραφικής τοποθεσίας.

6.Camera:Επεξεργασία εικόνας και γρήγορη χρήση της κάμερας για να προλαβαίνετε τα πάντα ακόμα και με το iPhone κλειδωμένο, πατώντας απλά το volume up πλήκτρο στο πλάϊ.

7.Μail : βελτιωμένες λειτουργίες στο mail όπως αναζήτηση μέσα στο κείμενο, λεξικό ενσωματωμένο και διαχωρισμός του keyboard στη μέση.

8.PC free: είναι και το σημείο που ενθουσίασε τους παρεβρισκόμενους καθώς δεν χρειάζεται σύνδεση με PC και iTunes και το sync γίνεται ασύρματα.

9.Game center : O Forstall υποστήριξε ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 100.000 τίτλοι παιχνιδιών στο App store και θα γίνει προσπαθεια να γίνουν οι iOS συσκευές πιο ...παιχνιδομηχανές.Τα παιχνίδια θα κατεβαίνουν απ'ευθείας απ΄το  game center που θα δίνει νέες δυνατότητες με recommendations από Apple και φίλους, achievment points, φωτογραφίες των χρηστών-παιχτών κ.α.

10.iMessage: Όλες οι συσκευές iPhone, iPad και iPod touch μπορούν να επικοινωνούν  μεταξύ τους με γραπτά μηνύματα, δωρεάν , μεσω wi-fi ή 3G.

Oλα αυτά ,το Φθινόπωρο.

Δείτε και το live blogging την ώρα της πάρουσίασης του iOS 5.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου