1 Ιουν 2011

Για πρώτη φορά επίσημη έρευνα του ΠΟΥ συμπεριλαμβάνει τα κινητά σε λίστα με καρκινογόνα

Το ότι το κινητό μας δεν ήταν και ο καλύτερος φίλος μας, όσον αφορά την υγεία μας, νομίζω λίγο πολύ όλοι το γνωρίζαμε.
Παρ'όλα αυτά και όσα ακούγονται κατα καιρούς, το κινητό τηλέφωνο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας και πολλές φορές δεν θέλουμε να ακούσουμε το πόσο κακό μας κάνει να μιλάμε με τις ώρες σ'αυτό.Και ας το ξέρουμε...

Τώρα όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) για πρώτη φορά, έκανε έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου αυξάνει το ρίσκο για επιπλοκές στην υγεία μας.
Συγκεκριμένα, η χρήση του κινητού, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στη λίστα με καρκινογόνες ουσίες όπως η εξατμίσεις των αυτοκινήτων και το χλωροφόρμιο.
Πάντως για πρώτη φορά γίνεται τόσο επίσημα τέτοια αναφορά στην επικινδυνότητα των κινητών τηλεφώνων και μάλιστα από τον ΠΟΥ,ενώ την έρευνα ανέλαβε να βγάλει στη δηοσιότητα το CNN.


Σύμφωνοι, η κινητή τηλεφωνία μας έλυσε τα χέρια σε πολλούς τομείς της ζωής μας, τα smart phones και οι διάφορες εφαρμογές έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο την επικοινωνία μας,αλλά μηπως τελικά ρισκάρουμε τόσα πολλά γι' αυτο?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου