7 Ιουν 2011

Τι είναι το iCloud με απλά λόγια και πώς αυτό θα αλλάξει τα πάντα


Η πολυαναμενώμενη παρουσίαση της νέας υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων στους servers της Apple έγινε χτες και το iCloud είναι εδώ να μας διευκολύνει όλους.


iCloud

Είναι το νέο online σύστημα αποθήκευσης και ανάκτησης δεδομένων της Apple για όλους τους χρήστες Apple συσκευών διευκολυνοντας κατα πολύ τη ζωή τους.
Πλέον όλες οι επαφές, τα mail, το ημερολόγιο, η μουσική και τα apps αποθηκεύονται και με wireless ανακτόνται σε όλες τις Αpple συσκευές του χρήστη , είτε είναι με iOS λειτουργικό, είτε με Mac OS X.
Ένα βασικό κομμάτι της υπηρεσίας, είναι ότι κρατάει το ιστορικό με τα downloads του χρήστη και σε περίπτωση που έχει κατεβάσει και πληρώσει μια εφαρμογή,απλά δεν γίνεται να τη χάσει και απλά μπορεί να την έχει σε όποια Apple συσκευή του επιθυμήσει.Το ίδιο και με την iBooks εφαρμογή και τα
ηλεκτρονικα του βιβλία.
Πλέον όταν αλλάξετε το iPhone σας ,με λίγα λόγια, θα έχει γίνει αυτόματα backup του υλικού σας στο cloud και θα συγχρονιστεί και στο καινούργιο σας τηλέφωνο.
Και όταν λέω υλικό,εννοώ τα πάντα:φωτογραφίες,Video,βιβλία,εφαρμογές,μουσική,επαφές κτλ.

Το μόνο σημείο του iCloud που απαιτείτε συνδρομή , είναι στη μουσική και στα κομμάτια που δεν έχουν αγοραστεί μέσω itunes.Το itunes match αναγνωρίζει ποια κομμάτια δεν ταιριάζουν με τις itunes αγορές σας και επιτρέπει να τα περάσετε στο cloud και στη συλλογή σας με μια συνδρομή 24.99$ τον χρόνο, χωρίς περιορισμό σε αριθμό κομματιών και με 256 kbit AAC ποιότητα.

Κατά τ'άλλα το iCloud είναι δωρεάν για τους κατόχους Apple συσκευών και παρέχει 5GB αποθηκευτικό χώρο σε documents χωρίς να υπολογίζεται σ΄αυτόν ο χώρος για φωτογραφίες,videos,μουσική,εφαρμογών και βιβλίων.

ΕΤο MobileMe πλέον είναι τελειωμένη υπόθεση και το iCloud θα αλλάξει τα δεδομένα και την χρήση των Apple συσκευών σας,απλοποιόντας τα πράγματα εντυπωσιακά.

Υπομονή για το φθινώπωρο του 2011 λοιπόν όπου θα μπείτε και σεις στο συννεφάκι της Apple.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου