10 Μαΐ 2011

Microsoft: ''Κάντε τις πράξεις πριν αγοράσετε Mac''

Mac ή PC; PC ή Mac;
Είναι ένα πολυσυζητημένο τεχνολογικό θέμα και ένα είναι το σίγουρο:
Υπάρχουν φανατικοί και στις δύο πλευρές.

Μετά την γνωστή καμπάνια της Apple, ''get a Mac'' , η οποία και διήρκησε 4 συνεχή έτη,η Microsoft αποφάσισε να ''χτυπήσει'' το αντίπαλο δέος με την δικιά της καμπάνια.
Και στα πλαίσια της καμπάνιας αυτής, δημιούργησε ένα site,με βασικό άξονα τη σύγκριση συγκεκριμένων μοντέλων PC με windows με αντίστοιχα Macbooks. 

Στο site αυτό,η microsoft προσπαθεί να πείσει τους μελλοντικούς αγοραστές να συγκρίνουν τα στοιχεία των δύο ''στρατοπέδων'' και μετά να αποφασίσουν για την αγορά τους και χαρακτηριστικό είναι το σλόγκαν: ''do the math'' (κάντε τα μαθηματικά,τις πράξεις).

Έχει πίνακες σαν αυτό που θα δείτε στο τέλος του άρθρου,με συγκριτικά χαρακτηριστικά τους,συμπεριλαμβανομένων του μεγέθους της οθόνης,του επεξεργαστή,της RAM και φυσικά της τιμής,καθώς ένα σημαντικό πλεονέκτημα που επιθυμούν να αποκτήσουν,στηρίζεται στην οικονομία που επιτυγχάνεται μέσω της επιλογής του PC.

Επειδή στους πίνακες αναφέρονται οι τιμές σε $ ,για ΗΠΑ και Καναδά,μπορείτε να βρείτε τις αντίστοιχες για την ελληνική αγορά και να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις εδώ.

Τέλος, να πούμε ότι για κάθε χρήστη,οι ανάγκες είναι διαφορετικά και τα χαρακτηριστικά που ψάχνει μπορεί να διαφέρουν οπότε ας σκεφτεί ο καθένας τι πραγματικά χρειάζεται.Για παράδειγμα όπως θα δούμε και στον πίνακα,αν είναι σημαντικό για κάποιον η διάρκεια της μπαταρίας, τότε κλίνει προς το MacBook.

Παρακάτω ένας πίνακας που συγκρίνει το Mac 13 με τρία ίδιας κατηγορίας PCs αλλά μπορείτε εδώ να επιλέξετε εσείς τα μοντέλα που θα συγκρίνετε.


































via


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου