6 Οκτ 2012

Δύο Έλληνες πουλάν την παγκόσμια ώρα online.



  Την τελευταία εβδομάδα το διαδίκτυο "ξαφνιάστηκε" με την ιδέα δύο Ελλήνων με την οποία ο παγκόσμιος χρόνος μετατρέπεται σε εξαγοράσιμο προιόν. Λόγω της πρωτοτυπίας της, τράβηξε τα βλέματα της διαδικτυακής κοινότητας της χώρας και πολλοί είναι αυτοί που παρακολουθούν την εξέλιξη της.
" Η ιδέα προέκυψε από μια σκέψη μεταξύ σοβαρού και αστείου.Ο χρόνος είναι χρήμα λένε.Αφού χάσαμε τις δουλειές μας έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά όχι και χρήμα.Έτσι είπαμε να τον πουλήσουμε!" λέει ο Κώστας, ένας εκ των δημιουργών.
Η ιδέα είναι απλή:  Ένα ρολόι , το clockular, το οποίο δείχνει την παγκόσμια ώρα, και κάθε δευτερόλεπτο του είναι προς πώληση. Κάθε νέος ιδιοκτήτης χρόνου προβάλλει μια διαφήμιση (ή φωτογραφία) και ένα link για τον χρόνο που του αντιστοιχεί, ενώ μια νέα λειτουργία του site παρουσιάζει όλους τους ιδιοκτήτες και τα links καθώς και τα κλικς που λαμβάνουν σε ξεχωριστή σελίδα.
Αν και όταν πουληθεί ένας χρόνος συνολικά, το ρολόι μένει με τους υπάρχοντες ιδιοτήτες χρόνου οι οποίοι θα εμφανίζονται κάθε χρόνο για πάντα στην ώρα που τους ανοίκει.Μέχρι τότε εμφανίζονται περιοδικά κατα σειρά και κατ'επανάληψη, τυγχάνοντας μεγαλύτερης προβολής.
Οσο για τα μακροπρόιεσμα σχέδια των δύο παιδιών : "Θέλουμε να "επενδυθούν" τόσα χρήματα όσα χρειάζονται για να γίνει το πιο ακριβό ρολόι της ιστορίας, ικανό να σπάσει κάποιο παγκόσμιο ρεκορ, έτσι ώστε να ενισχύσει την φήμη του ακόμα περισσότερο" δηλώνουν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν πουληθεί πάνω από 3.500 δευτερόλεπτα του clockular, σε 44 ιδιοκτήτες χρόνου, ανάμεσα στους οποίους είναι επιχηρήσεις, θεατρικές παραστάσεις, Blogs και sites αλλά και πολλοι ιδιώτες που θέλουν να κάνουν το πρωτότυπο δώρο του χρόνου σε κάποιον ή απλά να είναι παντοτινό κομμάτι της παγκόσμιας ώρας. Αυτό που επιθυμούν οι δύο Ελληνες στη συνέχεια είναι να κάνουν γνωστό το concept και στο εξωτερικό, αφού αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση.

Το website του clockular είναι http://clockular.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου