9 Μαΐ 2011

One too many..


Καταρχάς ας πιάσουμε ο ένας το χέρι του άλλου ,σχηματίζοντας έναν κύκλο και ας φωνάξουμε δυνατά:
''ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΩ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!!!!!''
Αυτό βέβαια προϋποθέτει πως το group έχει βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση στο παρελθόν. Εαν το έχετε βιώσει ,διαβάστε παρακάτω μια άποψη για το λόγο που το παθαίνουμε, για τις δικαιολογίες που έχουμε και μας οδηγούν εκεί και για κάποιους τρόπους να το γλυτώσουμε την επόμενη φορά (απλά για να συμπληρώσω την πρόταση- ξέρετε πως δε θα γίνει..). Εαν πάλι δεν έχετε ζήσει παρόμοια εμπειρία ..διαβάστε για να έχετε μια (θολή) εικόνα!
Αν και δεν είμαι σε αυτή τη δουλειά πολύ καιρό, αυτή είναι μια από τις πιο συνήθεις περιπτώσεις που συμβαίνουν σε ένα bar και τις οποίες ο bartender είναι εύκολο να αντιληφθεί.
Στο ψητό λοιπόν: wannabe ζευγάρι κάθεται στη μπάρα και από την πρώτη στιγμή χτυπάει απο πάνω ενα καμπανάκι που χτυπάει σαν τρελό και φωτίζεται μια λέξη:ΑΜΗΧΑΝΙΑ!
Το resume της υπόθεσης είναι πως την αμηχανία ακολουθεί υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ , είτε από έναν είτε και από τους δύο συντρόφους και η κατάληξη είναι να μην υπάρξει καμία απολύτως συνέχεια (αθώα ή πονηρή..) καθώς κάποιος δε θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει!
Είναι γεγονός πως το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να σε λύνει, να ρίχνει τις αναστολές και να σε κάνει πιο άνετο. Αυτά συμπληρώνονται με το ρητό ''a drunk man's words, are a sober man's thoughts''!
Ο αυτοέλεγχος είναι το πιο σημαντικό όπλο σε τέτοιες περιπτώσεις όπως και η εμπειρία (που σημαίνει πως είσαι παθών). Αν δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου και τα όρια σου κανείς άλλος δεν μπορεί. Κανείς ε; ΛΑΘΟΣ! Υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να αναγνωρίσει την κατάσταση ,να την προβλέψει και να τη φροντίσει έτσι ώστε να μην ξεφύγει. Αυτός είναι ο bartender και είναι υποχρέωση του να χειριστεί έτσι την κατασταση ούτως ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.Και το ζευγάρι δηλαδή να φύγει πιο απελευθερωμένο και λιγότερο αγχωμένο και το μαγαζί να κάνειένα αξιοπρεπές ταμείο χωρίς να καταστρέψει τη βραδιά δυο ανθρώπων. Δύσκολο; δε νομίζω Τάκη!
Ένα tip για εσένα που θες να εξασκήσεις την τέχνη του dating χωρίς να εκτεθείς, είναι πηγαίνοντας σε ένα ποιοτικό bar να ζητήσεις απο τον μπάρμαν να προτείνει δυο γευστικά -και ταυτόχρονα με δυνατό punch- cocktails για να περάσετε μια τέλεια βραδιά. Μια μικρή πρόταση είναι:
Για εκείνη:
Lemon pie Martini:
60ml Vodka citron
2 barspoons Lemon marmalade
20ml simple syrup (or vanilla syrup)
20ml fresh lemon juice
10ml egg white
Προσθετω όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάω καλά. Σερβίρω σε cocktail glass και γαρνίρω με lemon zest.
Για εκείνον:
Tomy's Margarita:
60ml tequila blanco 100% agave
20ml agave syrup
20ml lime juice.
Και πάλι όλα μαζί στο shaker και σερβίρουμε σε cocktail glass με φέτα lime.
Οκ, νομίζω πως μπήκαμε στο νόημα πως παν μέτρον άριστον και στην περίπτωση μεγάλης αμηχανίας λίγο παραπάνω από το μέτρο επιτρέπεται(ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ!). Εξάλλου με ποιά από τις δύο εικόνες θέλετε να μείνετε στο άτομο που σας ενδιαφέρει; Ο/Η ''σερνομαι στα πατωματα'' ή ο/η λίγο αγχωμένος ,αλλά αξιαγάπητος;
The choice is yours!

mike's spot








1 σχόλιο:

  1. τελικά είμαι πολύ τυχερή.. δεν υπήρξα ποτέ αμήχανη στα πρώτα ραντεβού.. thanks god! αλλιώς τώρα οι φίλοι μου θα με επισκέπτονταν στους ΑΑ..
    είμαι πολύ κοινωνική και ομιλιτική και δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη "αμηχανία". ή μάλλον ξέρω αλλά δεν την έχω εξασκήσει την ώρα του ραντεβού. άρα οι τύποι που βγαίνω είναι το αυτό! κάπως σαν και μένα. αγαπητέ μου mike, δεν έχω βγει ποτέ ραντεβού με τύπους που βαρέθηκα και κοιτούσα τον ουρανό ή έπινα μέχρι τελικής πτώσεως! όμως να ξέρεις πως αν πραγματικά εγώ ήθελα να πιω.. και ο σάκης ρουβάς ως μπάρμαν να ερχόταν, εγώ θα έπινα. δεν ξέρω πολλούς που θα έλεγαν "όκ.. έχει δίκιο αυτό το παιδί, ας σταματήσω να πίνω μπας και δω αργότερα μια άσπρη μέρα.. συγνώμη.. νύχτα".. εσύ αλήθεια ξέρεις; και γιατί κάποιος να ακούσει την άποψη ενός αγνώστου που υπάρχει και σοβαρή περίπτωση να μην τον ξαναδεί????

    όπως και να έχει η κατάσταση εγώ ζηλεύω ένα πράγμα. το επάγγελμα σου.. γιατί με όλα αυτά που βλέπεις καθημερινά έχεις αστείρευτη έμπνευση. ενώ εγώ όχι!
    damn it! το ήξερα πως κάτι έχω κάνει λάθος σε αυτή τη ζωή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή