22 Μαΐ 2011

Σύγκριση Tablets : Asus Eee Pad Transformer vs Acer Iconia Tab A500

Τα Acer Iconia Tab A500 και Asus Eee Pad Transformer είναι δύο tablets με δύο κοινά σημεία :
Έχουν υπολογίσιμες προδιαγραφές και το κυριότερο είναι προσιτά για πολλές τσέπες πάντα σε σχέση με αυτά που προσφέρουν.

Ας βάλουμε τα δύο tablets κάτω όμως να δούμε λίγο πιο λεπτομερώς τι προκύπτει απ'την μεταξύ τους κόντρα πάιρνοντας τα χαρακτηριστικά ξεχωριστά:


Asus Eee Pad Transformer vs  Acer Iconia Tab A500 : RAM και επεξεργαστής.
Για λειτουργικό δεν μιλάμε καθώς και στα δύο θα γίνει μέσα στον Ιούνιο αναβάθμιση σε android 3.1 Honeycomb.Και τα δύο tablets έχουν RAM 1GB   και dual-core NVIDIA Tegra 2 επεξεργαστή οπότε δεν υπάρχει νικητής στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Asus Eee Pad Transformer vs  Acer Iconia Tab A500 : Αποθηκευτικός χώρος
Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται λίγο.Το Eee Pad έχει 16GB μνήμη ενώ το Iconia έχει 32GB.Παρ'ολα αυτά με τις επιπρόσθετες memory cards που δέχεται το Eee Pad φτάνει πάνω από 80GB οπότε παίρνει κεφάλι. Άρα στο κομμάτι της χωρητικότητας της μνήμης το Asus Eee Pad Transformer είναι μπροστά.


Asus Eee Pad Transformer vs  Acer Iconia Tab A500 : Design
Πολύ απλά λόγω της καινοτομίας του Keyboard dock ,το Εee Pad κερδίζει και αυτή την κόντρα.Και όχι μόνο γιατί το Iconia έχει λίγο πολύ το ίδιο σχεδιο με σχεδόν όλα τα android tablets αλλά και λόγω κάποιον επιπλέον δυνατοτήτων που παρέχει το keyboard του transformer.Asus λοιπόν και εδώ.

Asus Eee Pad Transformer vs  Acer Iconia Tab A500 : Οθόνη
Και τα δύο tablets έχουν πολύ καλές, 10.1", οθόνες.Και πάλι το Eee Pad όμως έχει το κάτι παραπάνω,λόγω της IPS τςχνολογίας, LED αντί για LCD,της εξαιρετικής οπτικής της γωνίας και του Gorilla glass.
Και εδώ είμαι με το Asus Eee pad Transformer λοιπόν.


Asus Eee Pad Transformer vs  Acer Iconia Tab A500 : Ταχύτητα πλοήγησης
Εδώ έχουμε το Iconia να υπερέχει λόγω της υποστήριξης 4G LTE δικτύου.Οι ταχύτητες στο διαδύκτιο με 4G LTE μπορούν να ξεπεράσουν την ταχύτητα του "σπιτικού" μας internet οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν τίθεται ζήτημα : Acer Iconia Tab A500 λοιπόν.

Asus Eee Pad Transformer vs  Acer Iconia Tab A500 : Τιμή
Eee Pad Transformer θα είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα κοντά στα 580 €  και το Acer Iconia Tab αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί  από 469 €.Ξεκάθαρα Iconia στην τιμή.


Το συμπέρασμα δικό σας.Εξαρτάται πάντα από τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στον καθένα και ποιά στοιχεία επιθυμεί να κρατήσει απ'τα δύο tablets.
Το σίγουρο είναι ότι τα δύο tablets προσφέρουν πολλά σε σχέση με την τιμή τους,έστω και αν το transformer μάλλον θα μας έρθει αρκετά τσιμπημένο σε σχέση με την Αμερική.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου