20 Ιουν 2011

Τι κοινό έχουν ο Barack Obama, ο Γιώργος Παπανδρέου και το twitter?

Kατ'αρχάς ας αφήσουμε απ'έξω το γεγονός ότι και οι δύο είναι πολιτικοί ηγέτες στις χώρες τους, γιατί εκτός απ'το ότι τα μεγέθη είναι δυσανάλογα, δεν είναι και αυτό το θέμα μας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι γνωστό ότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αμερική και έτσι είναι λογικό να παρατηρούμε ένα lifestyle με επιρροές απ'την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Το αθλητικό image που έχει διαμορφώσει, με ποδήλατο, πρωινό τρεξιματάκι, συμμετοχή σε μαραθώνιο κτλ. είναι στοιχεία που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε Ελληνάρα πρωθυπουργό μέχρι τώρα.

Και ο Barack Obama είναι γνωστό πώς είναι άνθρωπος των σπορ και ειδικότερα του μπάσκετ, που μάλιστα λέγεται ότι είναι και ιδιαίτερα ταλαντούχος.

Εκτός όμως του πανομοιότυπου lifestyle τους, οι δύο πολιτικοί εχουν και ένα άλλο κοινό που έχει να κάνει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα με το Twitter.

Διαθέτουν και οι δύο προφίλ στο γνωστό social network και το χρησιμοποιούν για να διατηρούν την επαφή τους με τον κόσμο.
Ο Ομπάμα δημιούργησε twitter λογαριασμό το 2007 στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ ο Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2009.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βέβαια έχει καιρό να ασχοληθεί ο ίδιος με tweets αλλά γράφει γι'αυτόν η ομάδα των ανθρώπων που τον περιβάλλουν.
Και τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές και οι ΗΠΑ μπαίνουν σε προεκλογική περίοδο, έγινε γνωστό ότι θα αρχίσει να ποστάρει νέα tweets με την υπογραφή "BO" στο τέλος.

Απ'την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και γράφει λίγες φορές μέσα στο έτος, (υποτίθεται) γράφει ο ίδιος.
Τελευταίο tweet του τον Μάιο, όπου έγραψε: "Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας μπήκαν σε μια πολύ αισιόδοξη κατεύθυνση. Η συνάτηση με τον ομόλογό μου δίνει ελπίδα για μια νέα συνεργασία".

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει 9.632 followers στο @g_papandreou ενώ ο Obama 8.700.000 στο @BarackObama.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου