20 Ιουν 2011

Η Apple απαντά στην απαίτηση της Samsung να δει τα iPhone 5 και iPad 3

Έιχαμε δει τον Απρίλιο την Apple να κινείται νομικά απέναντι στην Samsung και να την κατηγορεί για αντιγραφή προϊόντων, καθώς οι Samsung συσκευές είχαν μεγάλες ομοιότητες με iPhone και iPad.
Είχαμε δει επίσης, την (τρελή ειναι η αλήθεια) απαίτηση της Samsung να δει το iPhone 5 και το iPad 3 τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί καν, προκειμένου να διαπιστώθουν τυχόν ομοιότητες και να αποφευχθούν νέες κατηγορίες για αντιγραφή στα επόμενα προϊόντα της.

Τώρα έρχεται και η απάντηση από την Apple στην απαίτηση αυτή και όπως ήταν αναμενώμενο είναι αρνητική.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία χαρακτηρίζει την επιθυμία της Samsung σαν προσπάθεια παρενόχλησης καθώς δεν είναι δυνατόν να ζητά προϊόντα που δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.Στην περίπτωση της καταγγελίας της Apple, τα προϊόντα της Samsung τα οποία το δικαστήριο έδωσε εντολή να παραδοθούν για εξέταση ήταν ήδη ανακοινωμένα και είχε γίνει περιγραφή των χαρακτηριστικών τους.
Άρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό με  την απαίτηση της Samsung.

Αν και μετά την άρνηση αυτή της Αpple φαίνεται πολύ πιθανό να περάσει η μάχη στις δικαστικές αίθουσες, το Reuters αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι πρόσωπα με υψηλές θέσεις στις δύο εταιρείες, βρίσκονται σε επαφή προκειμένου να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Samsung είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Apple τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στο iPhone και όπως πρόσφατα είχαμε πει είναι πολύ πιθανό να προμηθευτούν και AMOLED οθόνες για το iPad 3.




Source: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου