10 Ιουν 2011

Η microsoft παρακινεί τους developers να μετατρέψουν Android apps σε Windows phone

 Όπως είχε υποσχεθεί η Microsoft από τον Απρίλη, σήμερα κυκλοφόρησε ένα Android σε Windows phone API mapping tool για τους Developers το οποίο θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια επέκτασης των Android εφαρμογών τους σε Windows Phone πλατφόρμα.
Όπως είχε γίνει και με iOS εφαρμογές, το συγκεκριμένο εργαλείο ουσιαστικά δεν κάνει την μετατροπή αυτόματα αλλά αποτελεί έναν  με λίστα των API χαρτών για να μεταφραστούν από την μια πλατφόρμα στην άλλη.
Απλά δηλαδή διευκολύνει τους Developers και τους παρακινεί να κάνουν την μετατροπή των εφαρμογών τους.

Το νέο tool μαζί με ένα document 90 σελίδων που βοηθάει τους developers να γνωρίσουν καλύτερα το windows phone, παρέχεται online φυσικά δωρεάν και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Φυσικά η Microsoft υπενθυμίζει πως όλα τα API's δεν μπορούν να χαρτογραφηθούν καθώς έχουν διαφορετικό "χτίσιμο" και UI's.

Στην όλη αυτή προσπάθεια της Microsoft, προσλήφθηκε ο App Guy, ο άνθρωπος των εφαρμογών, ώστε να παρέχει μέσω forum τις πληροφορίες που χρειάζονται οι developers και να τους λύσει τις απορίες.Ο App guy,όπως η Microsoft τον αποκαλεί, δεν ξέρουμε αν είναι κάποιο πραγματικό πρόσωπο, κάποια ομάδα ειδικών ή κάποιο bot ,αλλά η εταιρεία θέλει να το παρουσιάζει σαν έναν φιλικό βοηθό των developers έτσι ώστε να δουλέψουν για την νέα τους πλατφόρμα νιώθοντας ότι κάποιος φίλος είναι εκεί και τους βοηθάει.

Επόμενος στόχος για την Microsoft, είναι να χαρτογραφήσει εκ νέου τα API's για  iphone και adroid apps , βάζοντας και το Mango στο παιχνίδι, από το καλοκαίρι.


 Source: RRW



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου