12 Ιουν 2011

Επεσε το κινητό σας στο νερό? Δείτε ένα test και έξι απλές οδηγίες για να το σώσετε

Η Βecky Worley, στο Yahoo! news, μας δείχνει ένα πείραμα και τις τεχνικές πρώτων βοηθειών για ένα κινητό σε περίπτωση που αυτό πέσει στο νερό.
Στο πείραμα αυτό χρησιμοποιήθηκαν τρείς συσκευές: Ενα blackberry , ένα Droid και ένα iPhone έπεσαν στο νερό, για 60 δευτερόλεπτα και αφού "μούλιασαν" ξεκίνησε η προσπάθεια διάσωσης:





BHMA 1 : Μην ανοίξετε το κινητό για να δείτε αν δουλεύει.
Και αυτό γιατί το νερό βραχυκυκλώνει τα ηλεκτρικά κυκλώματα της συσκευής και σε περίπτωση που δοκιμάσετε να το ενεργοποιήσετε θα τα καταστρέψετε.

ΒΗΜΑ 2: Βγάλτε μπαταρία και κάρτα SIM.
Οτιδήποτε μπορείτε να αφειρέσετε απ'το κινητό, κάντε το.Μπαταρία, Sim και κάρτα μνήμης.Στο iPhone που η μπαταρία δεν αφαιρείται απλά προσπεράστε το βήμα.

ΒΗΜΑ 3: Ξέπλυμα σε καθαρό φρέσκο νερό.
Σε περίπτωση που το κινητό έκανε μπάνιο στη θάλασσα μαζί σας, το αλάτι λειτουργεί καταστροφικά γι΄αυτό.Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να κάνει ένα μπανάκι και σε γλυκό νερό για να ξεπλυθεί, οπότε αφού έχετε αφαιρέσει οτιδήποτε αφαιρείται,βυθίστε το σε ένα ποτήρι με νερό απ'τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα.

ΒΗΜΑ 4: Στεγνώστε το με κρύο αέρα.
Αν έχετε μηχανή παραγωγής συμπιεσμένου αέρα, απ'αυτές που καθαρίζουν computers και keyboards κάντε το με αυτή, σε διαφορετική περίπτωση και μια ηλεκτρική σκούπα μας κάνει.Γενικά οτιδήποτε δεν παράγει ζεστό αέρα.Όχι πιστολάκι δηλαδή, με ζεστό αέρα καθώς μπορεί να λιώσει κάποια κυκλώματα στο κινητό σας.

ΒΗΜΑ 5: Καλύψτε το κινητό με ρύζι.
Φυσικά όχι μαγειρεμένο.Το ρύζι θα τραβήξει την υγρασία.Βάλτε το σε ένα τάπερ, σε ποσότητα ικανή να καλύψει το κινητό και την μπαταρία που έχουμε αφαιρέσει και αφήστε το για τουλάχιστον 24 ώρες.

ΒΗΜΑ 6: Φοτίστε και ανοίξτε το κινητό σας.
Ήρθε η στιγμή της αλήθειας λοιπόν.Συνδέστε το κινητό σας, δώστε του μια πλήρη φόρτιση και δοκιμάστε να το ανοίξετε.



Στο συγκεκριμένο πείραμα μόνο το Blackberry κατάφερε να "επιβιώσει" χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα.Άρα η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, αλλά τουλάχιστον θα έχετε κάνει ότι περνάει απ'το χέρι σας για να το σώσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου