10 Μαΐ 2011

7,5 εκ. παιδιά κάτω από 13 έχουν Facebook!

Μια έρευνα απο το Consumer reports αποκαλύπτει ότι από τους 20 εκατομμύρια ενεργούς ανήλικους χρήστες του Facebook, οι 7,5 εκατομμύρια είναι παιδιά που δεν ξεπερνούν τα 13 και τα 5 εκατ. εξ'αυτών είναι κάτω από 10!!

Μαζί με μια άλλη έρευνα του London school of Economics που έδειξε ότι το 38% των παιδιών Ευρωπαϊκών χωρών ηλικίας 9-12 χρησιμοποιούν sites κοινωνικης δικτύωσης,καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τον Jeff Fox,technology editor της consumer reports,τουλάχιστον 5 εκ. οικογένειες των ΗΠΑ έχουν δεχτεί κάποιας μορφής ηλεκτονική βία μόνο το προηγούμενο έτος και το 1 εκατ. εξ'αυτών πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας.

Η επίσημη απάντηση του Facebook ήταν ότι παρ'όλο που αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης που αποκαλύπτουν οι διάφορες έρευνες, είναι σχεδον αδύνατο να ελέγξουν την ηλικία κάθε ενός απ 'τους χρήστες καθώς μπορούν απλά να ψεύδονται κατά την διαδικασία εγγραφής τους.
Πέταξαν έτσι το μπαλάκι στους γονείς,τους δασκάλους και γενικά σε άτομα που είναι υπεύθυνα για τους ανηλίκους,για να πάρουν τα μέτρα τους και να αποτρέψουν την χρήση των social networks.

Το πόσο κακό είναι για τα ανήλικα παιδιά  η χρήση αυτή,έδειξε μια άλλη έρευνα του Ohio State University, παρουσιάζοντας και άλλα προβλήματα εκτός του κινδύνου ηλεκτρονικής βίας.
Οι μαθητές που χρησιμοποιούσαν το facebook είχαν αισθητά χαμηλότερους βαθμούς απ'αυτούς που δεν το χρησιμοποιούσαν και ο μ.ο. διαβάσματος ήταν 1-5 ώρες τη βδομάδα αντίθετα με τις 11-15 ώρες που αφιέρωναν οι  non-users συμμαθητές τους.






(via cnet)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου